Duurzaam verbouwen en museumtechniek in internationaal perspectief

Duurzaam verbouwen en museumtechniek in internationaal perspectief

Staat uw museum voor een (grote) verbouwing? Wenst u uw inzicht in museumtechniek te vergroten? En krijgt u deze kennis en kunde dan nog liefst uit eerste hand van museumprofessionals, architecten en scenografen? Dan moet u beslist deelnemen aan de driedaagse internationale conferentie met uitgebreide werkbezoeken aan musea die worden verbouwd of een verbouwing achter de rug hebben in Vlaanderen en Brussel. De driedaagse is een initiatief van ICAMT en FARO, i.s.m. ICOM-België.

ICAMT , het Internationale Comité van ICOM voor architectuur en museumtechniek, organiseert zijn jaarlijkse congres in 2017 in België met FARO als partner en in samenwerking met icom-vlaanderen. We doen dit van 14 tot en met 16 september 2017 op diverse locaties in Vlaanderen en Brussel. Sprekers uit binnen- en buitenland zullen een paper presenteren over een museumbouwproject en in het bijzonder over de technische (verlichting, depotwerking en klimaatregeling, etc.) én de scenografische aspecten van het project. Voertaal is Engels.

De nadruk ligt evenwel sterk op werk- en werfbezoeken aan musea. Ter plekke bezoeken we de werven, ontmoeten we de museumdirecties, de architecten en scenografen en gaan we met hen in gesprek.

Voor FARO ligt deze driedaagse in het verlengde van het traject ‘Duurzaam verbouwen’ dat het steunpunt tussen 2013 en 2015 organiseerde. Vanaf 2017 zet FARO bovendien sterker in op de technische noden van de cultureel-erfgoedsector.

Doelgroep van de driedaagse: museum- en erfgoedprofessionals, architecten, scenografen, ingenieurs.

Lees alvast volgend artikel om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen.

Inschrijven via FARO

Het volledige programma kan u hier downloaden en afdrukken.