Werkbezoek Teseum, Tongeren

Werkbezoek Teseum, Tongeren

Hoe maak je jongeren warm voor religieus erfgoed? In gesprek met het ontwerpteam en op pad met de iPad

Ontdek in het Teseum alle kostbaarheden van de Tongerse kerkschat. Een van de rijkste schatten van religieuze kunst van de Lage Landen. Uniek, met stukken die pronken op de Vlaamse topstukkenlijst. Bezoek het Teseum op je eigen tempo via audiogids Deze loodst je langs alle waardevolle objecten. Voor kinderen hebben we een digitaal interactief spel via de audiogids (iPod) ontwikkeld, op schattentocht in het Teseum. Leeftijd: kinderen tussen 7 en 12 jaar. Jongeren nemen deel aan een interactieve rondleiding via de multimediaguide (iPod). Deze rondleiding vertrekt vanuit de leefwereld van jongeren van 12 tot 16 jaar. Aan de hand van vragen en selfies creëren ze een eigen mood board over hun kijk, denken, voelen en dromen.

Laurence Rousseau (ontwerpbureau Bailleul) en Stefanie Sfingopoulos (conservator Teseum) geven een presentatie over de aanpak van dit hele dossier en meer specifiek de aandacht voor kinderen en jeugd. Hoe religieus erfgoed aantrekkelijk maken voor kinderen?