BeMuseum Conference 2017 te Brussel

BeMuseum Conference 2017, Brussel

2de editie

Na een succesvolle eerste editie staat BeMuseum, het innovatiegerichte netwerk voor museumprofessionals in Belgie, op het punt om haar tweede conferentie te lanceren onder de noemer 'Bring your museum from the dino's time to the digital era!'. Deze tweede editie zal plaatsvinden in het Koninklijk Belgisch Museum voor Natuurwetenschappen te Brussel, op vrijdag 13 oktober 2017.
Objectief van dit jaarlijkse event is om enerzijds innovatieve methodes aan te reiken die musea kunnen versterken in hun werking en anderzijds om nieuwe tendensen binnen het domein van musea, cultuur, innovatie en technologie in kaart te brengen.

BeMuseum creëert een nieuwe plek voor dialoog en business opportuniteiten, versterkt solidariteit tussen museumliefhebbers en stimuleert de samenwerking tussen verschillende spelers uit de publieke en private sector. De BeMuseum conference biedt een waaier aan nieuwe professionele leermogelijkheden, van plenaire sessies tot informele netwerkmomenten, van demonstraties van museumprojecten tot commerciële presentaties, van inspirerende debatten tot verhelderende vraaggesprekken. De sprekers kiezen niet voor zelfpromotie maar focussen eerder op concrete kennisoverdracht. Deelnemers gaan naar huis met inspirerende voorbeelden en best practices.

Benieuwd naar de sprekers en thema's, neem dan een kijkje op de website of de facebookpagina van BeMuseum.