Wie wint de Museum Product Award?

Op vrijdag 1 december is er in het Provinciehuis Vlaams-Brabant te Leuven een nieuwe editie van het Groot Onderhoud. Samen met ICOM Belgium Flanders en Ecolife zet FARO een nieuwe editie van de Museum Product Award op.

Aansluitend met het thema ‘Erfgoed en duurzame ontwikkeling’ van het Groot Onderhoud willen we de meest duurzame producten uit de museum- en andere erfgoedwinkels in de kijker zetten. Het meest duurzame ‘museumshop product’ wordt ook nog eens bekroond en mag de award in ontvangst nemen.

Deelnemen is heel eenvoudig. Neem eerst en vooral het inschrijfdocument even door. Daarin staat precies beschreven hoe de procedure verloopt. Heeft uw instelling een (web)winkel? Spreek dan zeker de verantwoordelijke erop aan. Wie niet waagt, niet wint. Opgelet, de deadline is reeds op 28 november!

Procedure

  • Alle producten worden tijdens het Groot Onderhoud ‘tentoongesteld’, samen met een verklarende fiche.
  • De winnaar wordt gekozen aan de hand van een stemming ter plaatse (alle deelnemers van het Groot Onderhoud) en het oordeel van de professionele jury (FARO, ICOM Belgium Flanders en Ecolife).
  • De award wordt in het namiddaggedeelte van het Groot Onderhoud uitgereikt door Iris Kockelberghs, conservator van het Museum Plantin-Moretus en winnaar van de eerste Museum Product Award.
  • Meer info over het Groot Onderhoud vindt u op de website van FARO. Heb je nog vragen over deze wedstrijd? Bel of mail dan naar Roel Daenen (roel.daenen@faro.be en 02 213 10 73).