Brand Nationaal Museum van Brazilië

ICOM Belgium Flanders wil graag haar medeleven betuigen aan haar collega's in Brazilië naar aanleiding van de verwoestende brand in het Nationaal Museum in Rio de Janeiro. We zijn uiteraard opgelucht dat niemand het leven liet tijdens deze ramp, maar woorden schieten te kort om het tragische verlies te beschrijven van deze 200-jaar oude wetenschappelijke instelling en de talloze objecten van onschatbare waarde. We voelen mee met de collega's in het museum, maar ook met de bezoekers en alle inwoners van Brazilië. We sluiten ons graag aan bij de oproep tot solidariteit van ontelbare internationale erfgoedorganisaties en musea, waaronder ons eigen Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.
ICOM Belgium Flanders would like to express its deepest sympathies to our colleagues in Brazil after the devastating fire in the National Museum In Rio de Janeiro. We are relieved that there were no human casualties, however words cannot describe the tragic loss of a 200-year old institution and its countless and priceless artefacts. Our hearts go out to the museum's staff, visitors and all the citizens of Brazil. We follow the example of our own Museum of Natural Sciences in Brussels and support the call for solidarity made by the community of museums and heritage organisations all over the world.