Werkbezoek Stadsmuseum Lier

Stadsmuseum Lier: het participatieve traject naar een nieuw museum over de stad

Stadsmuseum Lier vertelt verhalen over Lier en de Lierenaars. Niet chronologisch, maar rond thema’s die volgens de Lierenaars hun stad typeren. Het verbindt vroeger met nu en grote geschiedenissen met persoonlijke verhalen. Het biedt een (nieuwe) kennismaking met de Lierse kunstenaars, de feesttraditie, het plaatselijke dialect, de legende van de schapenkoppen, de Sint-Gummarusverering en zoveel meer.
Programma

22 oktober 2018
13.45 - 14.00 uur: onthaal aan bezoekersingang Stadsmuseum Lier
14.00 - 16.00 uur: toelichting bij het nieuwe museum en het participatieve traject door Griet Van Opstal (teamleader stadsmuseum en erfgoed en bezoek)


Inschrijven

Leden kunnen zich inschrijven door te mailen naar office@icom-belgium-flanders.be, ten laatste op donderdag 18 oktober. Werkbezoeken zijn voor leden gratis. Aan medebezoekers van leden vragen we € 5,00 over te schrijven op rekening van “icom-vlaanderen vzw”, (IBAN) BE39 4099 5319 7119 – (BIC) KREDBEBB met vermelding van ‘naam+eventueel aantal personen’.


Locatie

Stadsmuseum Lier, Florent Van Cauwenberghstraat 14, 2500 Lier