Asbest blootgesteld – Museum Best Practices

In 2014 werd een ‘asbestafbouwplan' goedgekeurd met als doel België asbestveiliger te maken tegen 2040. Maar wat met de museumsector die asbesthoudende objecten in collecties conserveert en als te bewaren erfgoed beschouwd? Daarom organiseerde Etwie, FARO e.a in 2019 een brainstormmoment over 'asbest in musea', een theoretische benadering over hoe musea te ondersteunen bij bewaring van objecten uit asbest.

In 2020 is het WAR HERITAGE INSTITUTE aan zet met een symposium op 20 april 2020.

Het WHI wil de erfgoedsector in België meehelpen sensibiliseren over het gevaar van schadelijk erfgoed en het gebruik van gevaarlijke producten in museumcollecties, want een museumorganisatie is immers verantwoordelijk voor de veiligheid van medewerkers en publiek.