Snel en goedkoop een virtuele tour voor je museum, dankzij ‘Door de muren heen’

Tijdens de coronacrisis moe(s)ten musea wereldwijd de deuren sluiten. Er werd massaal ingezet op digitale publiekswerking, in de vorm van foto's en info op sociale media, video-content, podcasts en steeds meer virtuele rondleidingen.


Op 18 mei 2020, Internationale Museumdag, lanceerde ICOM Belgium Flanders het project 'Door de muren heen'. Het doel was om musea een goedkope manier aan te bieden om hun collectie en tijdelijke expo's digitaal te ontsluiten via virtuele tours.


Een half jaar later maken reeds meer dan 20 musea hiervan gebruik, en werden er in totaal 40 tours opgenomen.


De enige voorwaarde om deel te nemen aan dit project is dat het museum in kwestie instellingslid is van ICOM Belgium Flanders.