Netwerkmoment ICOM CECA België

Het jaarlijks netwerkmoment van ICOM CECA (Comité voor educatie en culturele actie) België vindt dit jaar plaats in het KMSKA op 2 maart 2023. Tijdens dit netwerkmoment maak je kennis met het vernieuwde museum en in het bijzonder met de publiekswerking en nieuwe bemiddelingsprojecten van het KMSKA. In het programma staan vier thema’s centraal: diversiteit, digitaal aanbod, familieprogramma’s en toegankelijkheid.

In de ochtend vormen deze vier thema's de rode draad voor een rondleiding door het museum. Je kan kiezen voor een rondleiding in het Frans, Nederlands of Engels. In de namiddag kan je aanschuiven bij een discussietafel naar keuze waar dieper wordt ingegaan op één van bovenstaande thema’s. We vertrekken daarbij vanuit de ervaringen van het KMSKA. Maar ken je zelf een good practice of zit je met een vraag bij een thema? Dan maken we graag ruimte om ook daar samen met de groep verder op in te gaan. Doel van dit netwerkmoment is om de dialoog tussen collega’s te stimuleren, voorbeelden en ideeën uit te wisselen en nieuwe inzichten te delen.

Deze bijeenkomst is een initiatief van ICOM CECA België, in samenwerking met KMSKA, ICOM Belgium Flanders / ICOM Belgique Wallonie-Bruxelles en FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.

DIT EVENT IS VOLLEDIG VOLZET!

Programma


10:00 - 10:30 : Welkom (koffie)

10:30 - 11:00 : Introductie
Stéphanie Masuy & Sofie Vermeiren, nationale correspondenten - ICOM CECA België
Carmen Willems, Algemeen Directeur – Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

11:00 - 12:30 : Museumbezoek (NL, FR of ENG)

12:30 - 13:30 : Lunch

13:30 - 15:15 : 4 discussietafels

Discussietafel ‘Diversiteit’, met Sophie Verbeke, KMSKA

Discussietafel ‘Digitaal aanbod’, met Veerle De Meester, KMSKA

Discussietafel ‘Familieprogramma’s’, met An Van Hertum, KMSKA

Discussietafel ‘Toegankelijkheid’, met An Sijsmans, KMSKA 

15:15 - 15:45 : Synthese

15:45 - 16:00 : Slot

Voor wie?

Medewerkers publieksbemiddeling of museumeducatie die lid zijn van ICOM (Vlaanderen of Wallonië-Brussel/individuele of institutionele leden).

N.B: graag maximaal 2 personen per museum (andere geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de wachtlijst, deze inschrijving krijgt echter geen voorrang opdat zoveel mogelijk musea kunnen deelnemen).

Kosten?

Deelname kost € 20 (lunch, drank en inkom zijn hierin inbegrepen).

DIT EVENT IS VOLLEDIG VOLZET!

Er staan ook al meer dan 10 personen op de wachtlijst, we hebben daarom de inschrijvingen afgesloten.