Studiedag publieksonderzoek – Museum22 – 6 februari 2023

In 2022 organiseerden we een grootschalig publieksonderzoek voor alle Vlaamse musea. Dit onderzoek werd aangeboden door ICOM Belgium Flanders in samenwerking met Universiteit Antwerpen en LMR (facilitator van grootschalige onderzoeksprojecten).


Als museum kon je je eigen bezoekers, afhakers en niet-bezoekers  bevragen over hun participatiegedrag en hun behoeftes via een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek. Het gedrag, de meningen en de verwachtingen van de bezoekers werden in kaart gebracht evenals ook de impact van het museum op het welzijn van haar bezoekers.

 

Op 6 februari 2023 sluiten we de eerste editie van deze bevraging af met een de studiedag, waarop de resultaten worden voorgesteld en handvaten en best practices aangereikt om het onderzoek in de praktijk om te zetten.

 

Praktische info:

  • Locatie: Universiteit Antwerpen, Stadscampus, Hof van Liere, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen
  • 13.30 uur - Onthaal
  • 14.00 uur - Presentatie resultaten publieksonderzoek Museum22
  • 15.00 - 15.30 uur - Pauze
  • 15.30 - 16.00 uur: Aan de slag met de cijfers - Praktijkvoorbeeld Viviane Dirckx
  • 16.00 - 17.00 uur: Panelgesprek gemodereerd door Prof. dr. Annick Schramme met onder meer Dominique Savelkoul (Mu.ZEE), Els Veraverbeke (In Flanders Fields Museum), Sofie Vermeiren (M Leuven) & Pieter Van der Gheynst (Brussels Museums)
  • 17.00 uur: Receptie

 

Inschrijven kan tot en met donderdag 2 februari 2023!