ICOM CECA Belgium webinar

In maart organiseerde CECA Belgium een netwerkmoment in het KMSKA. Naar aanleiding van deze studiedag maakten we een publicatie die we graag met je delen. Je kan de publicatie hier downloaden. Deel de publicatie gerust ook met andere museumcollega’s. Op de website van ICOM België vind je de verschillende taalversies (NL, FR, EN en SP).

Het nieuwe CECA seizoen starten we met een nieuw format. Drie keer per jaar plannen we een webinar waarin we telkens een good practice van een Belgisch museum in de kijker zetten. Het eerste webinar staat gepland op 28 september om 14:00. Piet Van Hecke en Sofie Gregoor van het M HKA vertellen ons meer over hun participatief tentoonstellingsproject Museumspelen.

“Museum Spelen is een unieke museumervaring voor en door kinderen, georganiseerd door kunstenhuis De Studio in het M HKA. Samen met een klas 9-jarigen dook curator Marc Verstappen van De Studio in de collectie van het M HKA. Ze stelden de wetten van het museum en onze relatie tot kunst in vraag. De kinderen kozen kunstwerken die hun fantasie op gang brengen of hun zintuigen prikkelen. Het resultaat? Een interactieve en speelse kunstbeleving voor iedereen die zich jong voelt.”

Na de toelichting is er tijd voor vragen en delen we graag nog CECA nieuwtjes met jullie.

  • Wanneer: donderdag 28 september om 14:00
  • Duur: 60 min
  • Talen: Engels, Nederlands en Frans

Neem je graag deel aan dit webinar? Stuur dan een mail naar sofie.vermeiren@icom-belgium-flanders.be of stephanie.masuy@ixelles.brussels. Een week vooraf ontvang je van ons een zoomlink voor het webinar.