ICOM CECA Belgium webinar

Op dinsdag 30.01.2024 organiseert ICOM CECA Belgium opnieuw een Webinar voor haar leden. Hervé Caps, directeur van het Wetenschapsmuseum van Luik is gastspreker en vertelt meer over het project Serious Game: een origineel bemiddelingsexperiment dat het museum ontwikkelde voor een breed publiek (tieners en volwassenen). Dit spel moedigt deelnemers aan om actief na te denken en te discussiëren over complexe sociale kwesties. Informatie over het project vind je hier.

De presentatie wordt gegeven in het Engels (met begeleiding van een tweetalige presentatie in het NL en FR). Nadien is er tijd voor vragen en wordt er nieuws van ICOM CECA gedeeld. Verder worden ook enkele inzichten gedeeld over de voorbije ICOM CECA International Conference in Singapore.

Wil je deelnemen aan dit Webinar? Stuur dan een e-mail naar : sofie.vermeiren@icom-belgium-flanders.be, met vermelding van je voornaam, achternaam en de naam van je instelling/museum.

Een paar dagen vooraf ontvang je een zoomlink voor het Webinar.

 

Noteer zeker ook de datum van de Algemene Vergadering ICOM CECA internationaal: zaterdag 27.01.2024 om 15u. Op de agenda staan presentaties van de activiteiten van ICOM CECA International, de budgetten voor 2023 & 2024 en vragen van en voor leden. Deze videoconferentie is in het Engels, met beknopte vertalingen in het Frans en Spaans. Je kan de vergadering volgen via deze link.